5 Mart 2009 Perşembe

Windows 7 IT Pro Guides



Microsoft'un Windows 7 ile ilgili olarak IT Profesyonellerine yönelik yayınladığı rehber niteliğindeki dökümanlara BURADAN ulaşabilirsiniz.

Windows Server 2008 SP2 RC ve Windows Vista SP2 RC

Geçen hafta duyurulan Windows Server 2008 SP2 RC ve Windows Vista SP2 RC bugünden itibaren tüm kullanıcılar tarafından indirilebilir duruma getirildi.BURADAN indirebilirsiniz.

3 Mart 2009 Salı

Windows Vista ve Windows Server 2008 için IE8 RC1



Windows Internet Explorer 8 Release Candidate 1 Windows Vista ve Windows Server 2008 için yayınlandı.BURADAN indirebilirsiniz.

Windows Server 2008'de Offline Domain Join



Windows Server 2008 R2’den önce herhangi bir bilgisayarın domaine katılabilmesi için fiziksel olarak network bağlantısının bulunması gerekiyordu. Windows Server 2008 R2 de bulunan Offline Domain Join özelliği ile Windows 7 bilgisayarların fiziksel network bağlantıları olmasa bile belirleyeceğimiz domaine join olabilmesi sağlanmaktadır. Bu işlem ilk olarak DC üzerinde djoin programı ile komut satırından domaine katılacak bilgisayar bilgilerinin DC’ye kaydedilmesi ile başlar. Bu işlemden sonra DC üzerinde oluşturulan konfigürasyon dosyası yine djoin aracılığıyla domaine katılacak olan bilgisayar üzerine kaydedilir. Djoin komutu hem DC hem de domaine katılacak bilgisayar üzerinde kullanılacak bir komuttur. Ancak DC üzerindeki kullanımı ile bilgisayar üzerindeki kullanımı farklıdır.Detaylı kullanım ile ilgili hazırladığım makale aşağıdadır.

2 Mart 2009 Pazartesi

Şubat 2009 da Yayınlanan Windows Server 2008 KB



Microsoft'a gelen feedbackler ile oluşturulan Windows Server 2008 e yönelik sorunların çözümlerinin bulunduğu makalelere BURADAN ulaşabilirsiniz.