23 Eylül 2008 Salı

E-mail Göndererek Pc Kapatma




Herkes mutlaka bir kere uzaktaki bilgisayarını herhangi bir nedenle kapatmak yada yeniden başlatmak zorunda kalmıştır.Bu işlemi uzaktaki bilgisayarınızda MS Outlook programı sayesinde sadece bir mail göndererek yapabilirsiniz.Şimdi sırasıyla bunu nasıl yapabileceğinizi anlatalım.

Öncelikle kapatmak yada yeniden başlatmak istediğiniz bilgisayarınızın masaüstüne pckapat.bat şeklinde bir dosya oluşturuyoruz ve dosyanın içine shutdown –s komutunu yazıp kaydederek dosyayı kapatıyoruz.

Bu işlemin ardından Ms Outlook ta Kural Sihirbazın dan yeni bir kural oluşturmamız gerekiyor.Aşağıda kural oluştururken izlemeniz gereken adımları bulabilirsiniz.

Araçlar – Kurallar ve Uyarılar da Yeni Kural ı tıklıyoruz

Boş Bir Kuraldan Başla yı işaretleyerek İleri diyerek devam ediyoruz

Burada konuda belirli sözcükler bulunsun, kişi veya dağıtım listesi adresine gönderilen ve yalnızca bu makinede seçeneklerini seçerek gerekli şekilde dolduruyoruz ve ileri diyerek devam ediyoruz.

Burada uygulama nesnesini başlat seçeneğini işaretliyoruz ve bat dosyamızı seçiyoruz. İleri diyerek işlemimize devam ediyoruz.
Son ve uygula diyerek işlemimizi bitiriyoruz.

Ms Outlook hesabımızın kurulu olduğu bilgisayara belirttiğimiz adresten pckapat başlıklı bir mail geldiğinde ve Outlook açık ise bilgisayarımız kendisini kapatacaktır.

22 Eylül 2008 Pazartesi

Active Directory Logon Time



OLDCMP

Domain ortamında bulunan kullanıcıların 90 günden fazla sürede sisteme logon olmayanlarının listesini çıkaran güzel bir program.Buradan indir e bilirsiniz.