27 Şubat 2009 Cuma

Virtual Machine Manager Problem Çözümleri



Technet'de yayınlanan Virtual Machine Manager ile ilgili problem çözümlerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

26 Şubat 2009 Perşembe

Office Communications Server 2007 R2 Planlama Aracı


OCS R2 için Planlama Aracı başlangıç tasarımını yaparken çok faydalıdır. Sihirbaz kullanıcılara Web konferansı, kurumsal ses, VoIP ağ geçidi, Mediation, vb gibi tasarım parametrelerinin keşfi de dahil olmak üzere tüm bu süreçler boyunca yol göstermektedir.BURADAN indirebilirsiniz.

Forefront Security for Office Communications Server 2007 Beta 3

Office Communications Server (FSOCS) için Forefront Security Beta 3 yayınlandı. Bu programla kötü amaçlı yazılımlara karşı hızlı ve etkin koruma sağlamak ayrıca OCS ile yapılan sohbet konuşmalarındaki uygunsuz içerikleri engellemek mümkündür.BURADAN indirebilirsiniz.

24 Şubat 2009 Salı

DHCP Sunucusunu Windows Server 2003’ten Windows Server 2008’e Taşıma




DHCP Sunucusu bulunan server da işletim sistemi değiştirilmek istendiğinde üzerinde çalışan DHCP Sunucusunun da yeni işletim sistemine aktarılması gerekmektedir. Windows Server 2003 üzerinde çalışan DHCP Sunucumuzu Windows Server 2008’e taşımak için gerekli olan işlemleri anlattığım makalemi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.filefactory.com/file/af2bg03/n/DHCP_Sunucusunu_Windows_Server_2003_ten_Windows_Server_2008_e_Ta_amp_351_amp_305_ma_pdf

Active Directory Domain Services Operations Guide


Active Directory Etki Alanı Hizmetleri kullanımı ve yönetimi ile ilgili ayrıntılı bilgi bulacağınız dökümanı BURADAN indirebilirsiniz.

Windows Server 2008 R2 Beta VHD Dosyaları



Microsoft,Windows Server 2008 R2 Beta2'yı denemek isteyenler için Hyper-V sanal diskleri çıkardı.Bu VHD dosyalarını Hyper-V üzerinde çalıştırıp istediğiniz testleri yapabilirsiniz.BURADAN indirebilirsiniz.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Windows Server 2008 Group Policy İle Default Printer Tanıtma



Domain ortamı olan yapılarda printer tanıtma işlemi için çok fazla zaman harcamaya gerek yoktur.Active Directory üzerinde oluşturacağınız çeşitli OU (Organizational Unit)’lara Group Policy yardımıyla atayacağınız printerlar ile istediğiniz gruba istediğiniz printeri tanımlayabilirsiniz.Aşağıda bununla ilgili hazırladığım makaleyi bulabilirsiniz.


http://www.upload.gen.tr/d.php/s4/wiwxupji/roup_Policy___le_Default_Printer_Tan__tma_HA.pdf.html

Hyper-V de Karşılaşılan Problemlerin Çözümleri



Microsoft Destek Mühendisleri tarafından yapılan çalışmalar ve gelen geri bildirimler neticesinde,Hyper-V ile ilgili genel problemlerin çözümlerinin bulunduğu siteye BURADAN ulaşabilirsiniz.