7 Şubat 2009 Cumartesi

Windows Server 2008 Hyper-V Security Guide Beta


Hyper-V Güvenlik Kılavuzu işinizde kullandığınız kritik sanallaştırılmış Windows Server ortamlarının güvenlik seviyelerini yükseltmenize yardımcı olur.Kılavuz bulacağınız tavsiyeler BT uzmanlarına sunucu sanallaştırma konusunda önemli güvenlik bilgileri vermektedir.Kılavuzu BURADAN indirebilirsiniz.

6 Şubat 2009 Cuma

Microsoft Office Communications Server 2007



Office Communications Server 2007, Microsoft Office Outlook gibi sık uygulamalardan doğru kişiyi anında bulabilmeleri ve haberleşebilmeleri için kullanıcılarınıza güçlendirilmiş iletişim yolları sunar. İhtiyaç duyduğunuz operasyonel kontrolü sürdürürken, maliyetli bir altyapı ve ağ yenilemelerine gerek kalmadan kurumsal düzeyde anında mesajlaşma, Web konferansı ve yazılım tabanlı VoIP sunan güçlendirilmiş haberleşme araçlarına kavuşabilirsiniz.
Microsoft Office Communications Server 2007, şirket için Anında Mesajlaşma, bulunma, Web konferansı ve yazılım destekli VoIP’yi birleştiren ilk Microsoft ürünüdür. OCS 2007 için üç ana yatırım konusu vardır:

 Gelişmiş Şirket içi Anında Mesajlaşma
 Çok Katılımcı Web Konferansı
 VoIP ve Arama yönetimi

BURADAN deneme sürümünü indirebilirsiniz.Ayrıca aşağıdaki linklerde Microsoft Office Communications Server 2007 ile ilgili detaylı makaleler bulabilirsiniz.

Windows 7 Sürüm ve Fiyat Bilgileri


Microsoft tarafından 2 gün sonra duyurusu yapılması planlanan Windows 7'nin çeşitli sürümlerinin fiyatlarının aşağıdaki şekilde olması bekleniyor.
Sürüm Fiyat
Windows 7 Starter 199,95$
Windows 7 Home Premium 259,95$
Windows 7 Professional 299,95$
Windows 7 Ultimate 319,95$
Windows 7 Enterprise Bilinmiyor

5 Şubat 2009 Perşembe

Yeni Nesil Office 14


Office programlarının yeni sürümünün Office 14 kod adı altında çalışacağı bildirildi.Office14’ün 36 ayda tamamlanması planlanıyor.

Office14'de Word, Excel, PowerPoint ve OneNote web uygulaması olarak sunulmaktadır. Buda web tarayıcınız üzerinden tüm belgelerinizi okuyup düzenleyerek kaydedebileceğiniz anlamına gelmektedir.Kullanıcılar Office Live Workspace kullanarak Office Web Uygulamalarına erişim elde edebilecekler.Böylece, Office Web uygulamaları için hiçbir ayrı lisans gerekmeyecek.
Son bir bilgi Microsoft her yıl Office sistemleri araştırma ve geliştirmeleri için 1 milyar TL yatırım yapıyor.